Πόνοι στον αυχένα; Αυτή η ιστορία θα σου δώσει απαντήσεις!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΖΗΝ


"Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι θέλουν απλά να σου πάρουν λεφτά και όχι να σου δώσουν λύση"

Ο ειδικός Αριστοτέλης Παπαστράτου μας λεει: "Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα και δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία. Η λύση όμως δεν βρίσκεται ούτε στα χάπια ούτε σε πανάκριβες προσεγγίσεις"

⭐⭐⭐⭐⭐
Γεράσιμος Γεωργακόπουλος
12-05-2024

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες τουλάχιστον το 70% των Ελλήνων θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή πρόβλημα με το αυχενικό του.

Μάλιστα φαίνεται να “προτιμά” τις γυναίκες και όσους περνάνε ώρες καθιστοί.

Το να είσαι ώρες καθιστός στη σημερινή εποχή είναι σχεδόν αναγκαιότητα, με τις περισσότερες θέσεις εργασίας να είναι πίσω από ένα γραφείο.

Η τάση αυτή φαίνεται να έχει ανοδική πορεία, με το 20% να έχει αυχενικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και ένα 50% να είχε πρόβλημα κάποια στιγμή μέσα στους τελευταίους 6 μήνες. Έτσι μας ανέφερε ο ορθοπεδικός φυσικοθεραπευτής Αριστοτέλης Παπαστράτου.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως το συνολικό ποσοστό μπορεί να αγγίξει το 85% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Διαβάζοντας τις δύο τελευταίες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο “Journal of Orthopedic and Sports Physical Therapy” αναζητήσαμε περισσότερες απαντήσεις.

Αυτό μας οδήγησε στην πόρτα του κύριου Παπαστράτου.

Η συζήτηση μαζί του έδωσε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα αλλά μας έδωσε και μια εναλλακτική που δεν κοστίζει και δεν είναι επώδυνη.

Ο πόνος στην περιοχή του αυχένα και όσα πρέπει να ξέρετε

Μπήκαμε στο γραφείο του κύριου Παπαστράτου και αφού μας καλωσόρισε δεν αργήσαμε να μπόυμε στο θέμα.

Γιατρέ οι αναγνώστες μας σίγουρα θα θέλουν να μάθουν ποια είναι τα συμπτώματα που θα πρέπει να εντοπίσουν στο σώμα τους. Μπορείτε να μας πείτε τα βασικότερα;

– Πολλές φορές τα συμπτώματα δεν τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει. Οι έντονοι πονοκέφαλοι, οι μυϊκοί πόνοι και οι μυϊκοί σπασμοί στην περιοχή της ωμοπλάτης και του αυχένα είναι μόνο η αρχή. Ο γενικότερος πόνος στην περιοχή αυτή και η περιορισμένη κινητικότητα θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Επίσης, πολλοί ασθενείς έχουν παραπονεθεί για πόνο που “χτυπάει” προς το χέρι. 

Σε αυτό το σημείο αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που οδηγεί στην εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων. Είναι κάτι που κάνει ο μέσος άνθρωπος λάθος;

– Στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ο περισσότερος κόσμος αναρωτιέται τι κάνει λάθος. Είναι θετικό ότι οι Έλληνες ψάχνουν την αιτία για να προλάβουν το πρόβλημα. Βέβαια για τους περισσότερους είναι αργά αλλά δεν παύει να έχει αξία να αναφέρουμε τις πιο κοινές αιτίες.

Αυτό που ακούσαμε μας έμοιαζε απολύτως λογικό αλλά ταυτόχρονα μια “χαμένη μάχη”.

Οι παράγοντες που σου προκαλούν πόνο στην περιοχή του αυχένα

– Η καθιστική θέση αν και για πολλούς μοιάζει ξεκούραστη, φορτίζει υπερβολικά τους μυς και προκαλεί όλα αυτά τα συμπτώματα. Είτε δουλεύεις σε μια δουλειά γραφείου, κάθεσαι ώρες στο αυτοκίνητο ή απλά βλέπεις λίγη τηλεόραση το βράδυ, είναι δύσκολο να το αποφύγεις.

Σε όλα αυτά ο κύριος Παπαστράτου συμπλήρωσε:

– Η φυσική φθορά με το πέρασμα του χρόνου στις αρθρώσεις του αυχένα, παλιά χτύπηματα και τραυματισμοί, όλα είναι λόγοι που επιβαρύνουν την κατάσταση. Παράλληλα μπορούν να προκληθούν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, στρες, κάπνισμα αλλά και σε περιπτώσεις που υπάρχει ιστορικό οσφυαλγίας.

Με λίγα λόγια όλο και κάτι από αυτά θα μας βρει στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Μας επισήμανε πως η άσκηση βοηθάει στην πρόληψη αλλά δεν αποτελεί 100% αποτελεσματική λύση.

Τρόποι αντιμετώπισης

Ο κύριος Παπαστράτου είναι από τους επιστήμονες που έχουν βοηθήσει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και είχε την ευκαιρία να εξετάσει διαφορετικές μεθόδους.

– Με απασχολεί ιδιαίτερα η προσέγγιση πολλών συναδέλφων. Δεν είμαι φίλος της υπέρμετρης χρήσης παυσίπονων και γι’ αυτό το λόγο αφιέρωσα πολλά χρόνια σε εναλλακτικές μεθόδους.

Όταν τον ρωτήσαμε ποια είναι η γνώμη του για τις φυσικοθεραπείες και την αποτελεσματικότητα τους είπε:

– Οι φυσικοθεραπείες αρχικά αντιμετωπίζουν τον οξύ πόνο όμως δεν υπάρχει αρκετή ευχέρια και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι επιλέγουν να τις παρατείνουν για το οικονομικό τους όφελος.

Όταν τον ρωτήσαμε ποια είναι η δική του προσέγγιση απάντησε:

Εγώ ήθελα να βρω μια λύση για τους ασθενείς μου την οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν στην άνεση του σπιτιού τους και που δεν θα κοστίζει μια περιουσία. Για το λόγο αυτό έχω καταφύγει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά ασθενείς που δεν βρίσκονται στο στάδιο της χειρουργικής επέμβασης. Σε τόσο σοβαρές περιπτώσεις θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση.

Η πρόταση του κύριου Παπαστράτου για τους αναγνώστες μας

Τα τελευταία χρόνια ο κύριος Παπαστράτου συνεργάζεται στενά με μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει μια συσκευή για αυτές τις περιπτώσεις.

Εγκρίνεται για περιπτώσεις που απαιτείται απλά ένα χαλαρωτικό μασάζ για να μειώση την ένταση και το στρες, αλλά και για περιπτώσεις που χρειάζεται να καταπολεμηθεί ένα σοβαρότερο πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει διαφορετικές λειτουργίες για να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Σε αυτό το σημείο ο κύριος Παπαστράτου προσέθεσε:

– Με μια τόσο στενή συνεργασία μπορώ συνεχώς να δίνω πληροφορίες για το πως αυτό το προϊόν θα γίνει ακόμα καλύτερο. Έπρεπε να δείτε την πρώτη έκδοση του. Κάλυπτε πολύ επιφανειακά το θέμα. Με την πάροδο του χρόνου όμως καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια προηγμένη συσκευή

Το όνομα αυτού… NeckRing. Μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη σελίδα και να το κάνετε δικό σας με μεγάλη ευκολία.

Ρωτήσαμε λίγα περισσότερα το γιατρό…

– Το NeckRing χαρακτηρίζεται από πολλούς ασθενείς μου ως ο προσωπικός τους φυσικοθεραπευτής στο σπίτι. Δεν χρείαζεται να μετακίνηση σε κάποιο κέντρο και φυσικά δεν έχει έξοδα όπως οι πολλαπλές συνεδρίες. Ήθελα να βρω μια λύση και για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, μιας και η μετακίνηση τους δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Λίγο πριν κλείσουμε την συνάντησή μας με τον ειδικό μας, το μόνο που έμενε ήταν να βρούμε ένα τρόπο να σας φέρουμε κοντά με αυτό το προϊόν.

– Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσουν περισσότεροι Έλληνες. Είναι μια φιλοσοφία που προσπαθώ να κάνω πιο έντονη γι’ αυτό και εκτός από μια εύκολη ιστοσελίδα έχω φροντίσει για περισσότερα. Το προϊόν μπορείτε πάντα να το επιστρέψετε αν δεν σας καλύπτει και φυσικά μπορείτε να το πληρώσετε μόλις το παραλάβετε και όχι νωρίτερα.

Επισκεφτήκαμε την σελίδα αυτή και πράγματι τα βήματα είναι πολύ απλά και εύκολα.

Το NeckRing βρίσκεται σε έκπτωση και μπορείτε να το βρείτε με μειωμένη τιμή. Επισκεφτείτε και εσείς τη σελίδα πατώντας το κουμπί που έχουμε προσθέσει εδώ από κάτω.

Μέχρι το επόμενο θέμα για την υγεία και το σώμα… γεια χαρά!


Κριτικές

Όλη μου τη ζωή κάνω δουλειές που με έχουν ταλαιπωρήσει σωματικά. Και καλά όσο ήμουν νέος και άντεχα. Τώρα ο μόνος τρόπος που ξεπέρασα τους πόνους μου είναι αυτή η συσκευή που μου πήρε η κόρη μου.

Δημοσθένης Π. 58 Ετών

Αμα κάθεσαι όλη μέρα σ’ ένα γραφείο είναι λογικό να καμπουριάζεις και να σε πιάνει ο αυχένας σου. Εγώ κάθε μέρα ήμουν σαν σίγμα τελικό. Όταν πήρα το NeckRing άρχισα να το φοράω όσο δουλεύω και βρήκα την υγειά μου.

Περικλής Γ. 51 Ετών

Τρέχω όλη μέρα πίσω απ’ τα παιδιά και το βράδυ καταλήγω κομμάτια στον καναπέ. Έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ από τους πόνους αλλά τώρα φοράω το NeckRing λίγο πριν ξαπλώσω και είμαι πολύ πιο ήρεμη.

Γεωργία Κ. 38 Ετών
Μάθε Τη Λύση